Daniele Scalea, Presidente del Centro Studi Machiavelli, è stato intervistato da Dalma Janosi per il quotidiano ungherese “Magyar Nemzet”. Il Presidente Scalea ha parlato della situazione immigratoria in Italia, alla luce dei dati sugli sbarchi del 2020.

 

– Az olasz kormány a karácsonyt megelőző napokban eltörölte a Matteo Salvini belügyminiszter nevével fémjelzett biztonsági migrációs csomagot. Milyen következményekkel járnak a baloldal által sürgetett módosítások az ország migrációs politikájában?
– A Salvini-féle csomag komoly bírságokkal és lefoglalással büntette azon civil szervezetek hajóit, amelyek engedély nélkül szállítottak az ország partjaihoz illegális bevándorlókat. A jelenlegi kormány ezt eltörölte. Salvini korábban eltörölte a menedékjogok kiszélesítését tartalmazó, úgynevezett humanitárius védelem kategóriát, amely azoknak is menekültstátust biztosított, akik a nemzetközi szabvány szerint válójában nem lennének jogosultak rá. A humanitárius védelemre hivatkozva ugyanis széles körben adtak a bírák és a bizottságok menedékstátust számos bevándorlónak. A baloldal most úgy döntött, a fenti ­kategóriát újra bevezeti, méghozzá rendkívüli menedék elnevezéssel, amely lehetőséget biztosít, hogy az Olaszországba érkezők letelepedhessenek, munkavállalási engedélyt szerezhessenek. Végül pedig kivonták a belügyminisztérium hatásköréből a lehetőséget, hogy biztonsági okokra hivatkozva megtilthassa az ország partjainál való kikötést. Ez egy rendkívüli fegyver volt a minisztérium kezében, amelyet Salvini alaposan ki is használt a migránsszállító civil hajók feltartóztatására. CONTINUA A LEGGERE SU MAGYAR NEMZET